Datalandsbyen Logo

    Datalandsbyen

    • Kategorier
    • Emneord
    • Siste
    • Populære
    • Kalender
    • Lenkeikon
    • Søk
    • Varslinger Logg inn / Registrer
    Community illustrasjon

    Datalandsbyen

    Velkommen til nettforumet Datalandsbyen! Vi er glade for at du har funnet frem til oss.

    Her kan du stille spørsmål om alt du måtte lure på om deling og bruk av data, eksempelvis datasett, API-er, begreper, informasjonsmodeller og juss, videre kan du delta i diskusjoner, vise frem prosjektene dine, knytte nye kontakter og finne nye samarbeid. Nettforumet er åpent for alle, men for å skrive innlegg må du først registrere deg. Formålet med forumet er å legge til rette for at data skal bli en verdiskapende ressurs for hele samfunnet – bli med og bidra til økt kunnskap, åpenhet og innovasjon. Vi oppfordrer til en konstruktiv og saklig dialog i nettforumet.

    Maskinlæring.

    Kunstig intelligens
    1
    1
    334
    Laster flere innlegg
    • Eldste til nyeste
    • Nyeste til eldste
    • Flest stemmer
    Denne tråden har blitt slettet. Bare brukere med trådhåndterings-privilegier kan se den.
    • K
      kenroark9 sist endret av

      Heisann Folkens.

      Hvordan går dere frem når man skal teste ut maskinlærling og datasetts?

      "Her er en korrelasjonsmatrise for variablene i "Vin kvalitet" datasettet. En korrelasjonsmatrise viser hvordan hver variabel er relatert til hver annen variabel. Verdier nær +1 indikerer en sterk positiv korrelasjon, verdier nær -1 indikerer en sterk negativ korrelasjon, og verdier nær 0 indikerer ingen korrelasjon".

      Alkohol (alcohol): har en sterk positiv korrelasjon med kvalitet (0.48).
      Sulfater (sulphates): har en moderat positiv korrelasjon med kvalitet (0.25).
      Sitronsyre (citric acid): har en liten positiv korrelasjon med kvalitet (0.23).
      Fast syre (fixed acidity): har en liten positiv korrelasjon med kvalitet (0.12).
      Gjenværende sukker (residual sugar): har nesten ingen korrelasjon med kvalitet (0.01).
      Fri svoveldioksid (free sulfur dioxide): har en liten negativ korrelasjon med kvalitet (-0.05).
      pH: har en liten negativ korrelasjon med kvalitet (-0.06).
      Klorider (chlorides): har en moderat negativ korrelasjon med kvalitet (-0.13).
      Tetthet (density): har en moderat negativ korrelasjon med kvalitet (-0.17).
      Ut i fra disse korrelasjonene, ser det ut til at 'alcohol', 'sulphates', og 'citric acid' er de mest korrelerte variablene med 'quality'. Dette betyr at disse variablene kan være de mest informative når vi skal forutsi vinkvaliteten.

      Er det noen andre som tester ut dette her i forumet ?

      Kilder: Chatgpt med plugins.

      1 Svar Siste svar Svar Siter 1
      Ikon Svar
      Ikon Logg inn for å besvare
      • Første innlegg
        Seneste innlegg
      • Datalandsbyen Logo
      • Våre partnere
      • Felles datakatalog Åpne
      • Datafabrikken Åpne
      • Transportportal Åpne
      • Om nettstedet
      • Digitaliseringsdirektoratet forvalter datalandsbyen.
      • Samtykke og brukervilkår
      • Personvernerklæring Åpne
      • Informasjonskapsler Åpne
      • Tilgjengelighetserklæring Åpne
      • Kontakt
      • Lenkeikonfellesdatakatalog@digdir.no