Community illustrasjon

Datalandsbyen

Velkommen til nettforumet Datalandsbyen! Vi er glade for at du har funnet frem til oss.

Her kan du stille spørsmål om alt du måtte lure på om deling og bruk av data, eksempelvis datasett, API-er, begreper, informasjonsmodeller og juss, videre kan du delta i diskusjoner, vise frem prosjektene dine, knytte nye kontakter og finne nye samarbeid. Nettforumet er åpent for alle, men for å skrive innlegg må du først registrere deg. Formålet med forumet er å legge til rette for at data skal bli en verdiskapende ressurs for hele samfunnet – bli med og bidra til økt kunnskap, åpenhet og innovasjon. Vi oppfordrer til en konstruktiv og saklig dialog i nettforumet.

Samtykke og brukervilkår

Dette nettforumet samler inn og behandler personopplysninger.

1 Generelt

 • Forumet har som formål om å fremme datadeling og datadrevet innovasjon, ved å muliggjøre kunnskapsutveksling og samarbeid mellom ulike aktører i det digitale økosystemet.
 • For å opprettholde en god og seriøs tone modererer vi innholdet. Dette er et viktig utgangspunkt for å avgjøre hva som er passende i forumet.
 • Som bruker av dette nettforumet godtar du til at det du skriver kan leses av andre. Hvis du ønsker å fjerne eller melde fra om upassende innhold, gjør du det ved å flagge det på ett innlegg eller en kommentar.

2 Vilkår for bruk

For innhold som publiseres i dette nettforumet, gjelder følgende betingelser:
 • Vi oppfordrer til konstruktiv diskusjon. Vi fjerner innlegg som er støtende eller nedlatende for redaktører, andre forumbrukere og for de som bruker tjenesten.
 • Unngå aggressivt språk og utstrakt bruk av banning.
 • Hold deg til saken. Innlegg som åpenbart er irrelevante for forumet slettes.
 • Vi fjerner ulovlig eller upassende innhold. Slikt innhold inkluderer rasistiske innlegg, oppfordring til rasehat, pornografi, trusler, sjikanering, oppfordring til vold eller kriminell atferd, og innlegg som utelukkende tar sikte på å markedsføre egne eller andres produkter og tjenester.
 • Vi forbeholder oss retten til å suspendere brukere som ikke overholder våre retningslinjer.

 • Dette nettforumet samler inn og behandler personopplysninger på vegne av Digitaliseringsdirektoratet for å fremme deling av data, samhandling i det digitale økosystemet og innovasjon.
 • Når du registrerer en bruker i dette nettforumet samtykker du til behandling av dine personopplysninger. Vi bruker personopplysningene dine til å tilpasse brukeropplevelsen i nettforumet, for å sende deg nyheter/ oppdateringer, for å knytte innleggene du skriver til brukerkontoen din og for få innsikt i din aktivitet på nettforumet.
 • Når du registrerte deg i Felles brukerhåndtering, ble du bedt om å oppgi fullt navn og en e-postadresse. Navnet ditt og e-postadressen blir brukt videre i Digdirs tjenester. I nettforumet frembringes det derfor et brukernavn ut ifra den registrerte e-posten i Felles brukerhåndtering. Om e-posten din eksempelvis er ole.nordmann@nordmann.no får du i første omgang tildelt brukernavnet ole.nordmann. Du kan endre brukernavnet i innstillinger i brukerprofilen. Du kan også frivillig oppgi tilleggsinformasjon for å supplere brukerprofilen din på dette nettforumet. Vi lagrer disse personopplysningene så lenge du har en konto hos oss. Du kan når som helst slette kontoen din. Når du sletter kontoen kan du velge å kun slette brukeren, eller du kan slette både bruker og alle de publiserte innleggene dine i nettforumet ved å kontakte administrasjonsteamet. Merk deg at sletting av brukerkonto i nettforumet ikke fører til sletting av din bruker i Felles brukerhåndtering.
 • Hvis brukerkontoen din har vært inaktivt i mer enn ett år, sletter vi kontoen din av personvernmessige hensyn. Vi sletter også brukerkontoer som ikke har samtykket til behandlingen eller brukervilkårene innen 14. dager.
 • Vi kan fra tid til annen sende deg en e-post til din registrerte e-postadresse for å varsle deg om oppdateringer og/eller informere deg om ny aktivitet som er relevant for deg. Du kan endre hvor ofte vi sender forumsammendrag (eller du kan slå det helt av), og endre hvilke typer oppdateringer du vil motta gjennom brukerinnstillingene dine. Med mindre du har endret dette i brukerinnstillingene, sender ikke nettforumet sammendrag via e-post.
 • Dette nettforumet bruker Google Cloud Platform for å lagre og behandle personopplysninger.
 • Du kan be om en kopi av informasjonen din og få personopplysninger både korrigert og slettet i nettforumet. Det kan du gjøre på brukerprofilen din ved å klikke deg inn på "Samtykke og brukervilkår". Om du har andre spørsmål eller bekymringer, anbefaler vi at du kontakter administrasjonsteamet for dette nettforumet (e-post: fellesdatakatalog@digdir.no).

Du har rett til tilgang

Du har rett til å få tilgang til data som samles inn av dette nettstedet på forespørsel. Du kan laste ned en kopi av disse dataene ved å klikke på knappen nedenfor.

Du har rett til utbedring

Du har rett til å endre eller oppdatere unøyaktige data gitt til oss. Profilen din kan oppdateres ved å redigere profilen din, og innhold på innlegg kan alltid redigeres. Hvis dette ikke er tilfelle, kan du kontakte dette nettstedets administrasjonsteam.

Du har rett til å bli glemt

Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke til datainnsamling og / eller behandling ved å slette kontoen din. Den individuelle profilen din kan slettes, selv om det postede innholdet ditt forblir. Hvis du vil slette både kontoen din og innholdet ditt, kan du kontakte administrasjonsteamet for dette nettstedet.

Du har rett til dataportabilitet

Du kan be oss om maskinlesbar eksport av innsamlede data om deg og kontoen din. Du kan gjøre det ved å klikke på knappen nedenfor.